miercuri, 16 iulie 2014

Autocunoașterea, divertisment sau necesitate?



          Arta de-a învinge

Să ai curajul să spui da
Să ai curajul să spui nu
Și-n fiecare clipă grea
Să fii mereu același tu!
Să știi să crezi
Când alții te înșală
Să te ridici când alții te doboară
Să poți păstra
Ce alții vor s-alunge
Să știi să râzi
Când sufletul îți plânge
Și cald tu să rămâi
Chiar dacă afară ninge
Aceasta-i arta de-a învinge
              Rudyarg Kipling

„Dezvoltarea personală include activități și experiențe care au scopul final de a îmbunătăți starea de conștientizare, dezoltare a talentelor și abilităților personale, îmbunătățirea calității vieții și contribuirea la realizarea aspirațiilor și viselor personale.”
                                    Wikipedia

În cadrul Atelierului de vacanță, în zilele de 7, 8 și 9 iulie, la Sala de lectură, s-au desfășurat întâlniri cu psihologii Doina Marcu, Daniela Predișor, Dana Rață și Nora Rotomeza. Tema a fost „Dezvoltare personală și autocunoaștere”.

S-au desfășurat modulele „Călătorie spre autocunoaștere”, „Descopăr cine sunt” etc. Programul a fost următorul: exerciții de dinamizare a grupului ( Destinație de vacanță. Călătoria, Ghemul, Desen-Palma, Bazarul-calități și defecte, poveste terapeutică: Să riști), prezentare, autocunoaștere.
Copiii s-au implicat în toate activitățile cu entuziasm, au reușit să comunice între ei foarte bine, au realizat cu cine sunt compatibili, cu cine pot să colaboreze, cu cine se pot împrieteni, să-și cunoască limitele și le-au propus noi întâlniri psihologilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu