luni, 20 octombrie 2014

Carol I - făuritorul României moderne

Vineri, 10 octombrie, la Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea s-a desfășurat activitatea Carol I - făuritorul României moderne. Această activitate a avut loc cu ocazia împlinirii a 175 de ani de la nașterea lui Carol I și 100 de ani de la moarte, fiind organizată de bibliotecarele de la secțiile Sala de Lectură și Împrumut Carte pentru Adulți.
Programul a fost următorul:
*Film documentar - Carol I, realizat  de prof. Ovidiu Tănase, Colegiul Economic
*Comunicări:
- „O domnie glorioasă - Carol I”, prof. Mihai Moldoveanu
- „Carol I și Județul Vâlcea”, prof. dr. Florin Epure, director Direcția Județeană Pentru Cultură Vâlcea
*Expoziție de carte 
Au participat elevi de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Râmnicu Vâlcea, coordonați de prof. Elena Drăgan, director, Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea, coordonați de prof. Carmen Miroiu, director și prof. Ovidiu Tănase și Colegiul Național de Informatică Matei Basarab Râmnicu Vâlcea, coordonați de prof. Valerică Rașcu, director.

„...Sub domnia sa de 48 de ani, cea mai lungă din istoria țării, România și-a cucerit Independența de stat, a devenit monarhie constituțională și s-au pus bazele consolidării statului român modern. Carol I este considerat de majoritatea istoricilor cel mai mare om de stat al României, căci regimul politic pe care l-a promovat a asigurat dezvoltarea țării noastre pe o linie democratică și demararea unui amplu proces de modernizare a statului. Cei 48 de ani de domnie ai lui Carol I au marcat o etapă de mari progrese a României în plan economic, social, administrativ, politic, cultural.”
                                                     Enciclopedia României

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu