vineri, 10 octombrie 2014

Agapologia

Joi 2 octombrie 2014, orele 14.00, la Biblioteca Municipala "Ion Barbu" din Campulung Muscel, a avut loc lansarea carții "Agapologia", autor Ilorian Paunoiu. La eveniment au participat: Marian Ghiță – director al Bibliotecii Municipale Curtea de Argeș, Cristian Militaru – bibliotecar la Biblioteca "Ion Barbu", Zenovia Zamfir – reprezentantă a Bibliotecii Județene "Antim Ivireanul" Vâlcea, cea care a prezentat cartea si autorul și oameni de cultură din localitate.
Într-o atmosferă aleasa, Ilorian Păunoiu a impresionat publicul cu povestea vieții sale, dar și cu scrierile publicate în ultimii ani. A retrăit amintiri - a fost elev al Liceului din Câmpulung Muscel, s-a întalnit cu prieteni.
A debutat la 20 de ani în "Vâlcea literară", foaie a Societăţii Literare "Anton Pann", cu o prezentare a scriitorului Ion Soare. Au urmat poezii publicate sporadic, începând cu anul debutului, 1986, în "Tribuna" de la Cluj-Napoca, apoi în "Luceafărul" şi în "Suplimentul literar" al "Scânteii Tineretului"-1987, 1988,1989. Lansarea primului volum a avut loc pe 11 ianuarie 1998 la Biblioteca Judeţeană "Antim Ivireanul" Vâlcea. Atunci a dat primele interviuri posturilor locale de televiziune "Vâlcea 1" şi "Etalon, a participat pe TVR 1 la emisiunea "Info-Art", înainte de jurnal. De atunci este invitat cu o anume regularitate la emisiunile culturale ale posturilor de televiziune locală.
A înfiinţat în decembrie 2001 "Cenaclul Lumina" din Comuna Popeşti. În data de 9 aprilie 2002, postul naţional de televiziune, filiala Cluj, a realizat emisiunea "Garantat sută la sută" la Popeşti, subiectul fiind "Cenaclul Lumina". Emisiunea a fost realizată de vâlceanul Cătălin Ștefănescu.
Din 1998 a publicat aproape în fiecare an câte o carte, patru volume de versuri şi unul de eseuri: "Strigarea numelui " 1998, "Jocul secundei" – 1999, "Scrisori către aproapele" - 2000, "Banchetul reginelor" - 2002, "Arheologie sensibila" - 2002, două dintre ele fiind 
prefaţate de Constantin Zărnescu şi Valentin Taşcu.
Zenovia Zamfir
 
  












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu