joi, 22 mai 2014

Drogurile: închisori ale sufletului

 


Renunță la clipa de plăcere și trăiește frumusețea vieții!!!


Album foto online
 „Drogul omoară mai întâi demnitatea și sfârșește prin a ucide pe dea-ntregul, iar aceia care cad pradă consumului își distrug mai întâi în joacă, apoi din slăbiciune, propriile vieți. Oameni care ar fi putut avea destine strălucite, sfârșesc captive în ghearele neputinței sau ale bolii. Familiile sunt zdruncinate de tragedia dependenței care duce la moarte.” Tinerii și consumul de droguri, 2003.

Rolul familiei în prevenirea consumului de droguri
Alături de școală și celelalte instituții abilitate în prevenirea consumului și traficului ilicit de droguri, un rol important revine părinților.
E drept că nu este simplu să discerneți între propriile spaime, zvonurile care circulă despre droguri și adevăratele semnale care trebuie să vă alerteze.
Important este să fiți dumneavoastră, în primul rând, bine informați: să cunoașteți legea pentru a-i informa pe copiii dumneavoastră care, deseori o ignoră; să vă informați asupra produselor, modul lor de consumare, efectele și gradul de periculozitate; să știți că există organisme care vă pot îndruma, fie că sunteți deja în dificultate sau sunteți doar preocupat de problemă.

Ce puteți face ca părinți?
Evitați ignorarea problemei, evitați încrederea oarbă în copilul dumneavoastră; nu minimalizați avertismentele primite din partea școlii, cunoștințelor, vecinilor sau eventualele schimbări ale copilului dumneavoastră; nu ezitați să apelați imediat la medic, la consilierul școlii, la psiholog sau alți specialiști în domeniu; lipsa de supraveghere a copilului este dăunătoare; limitați influențele negative din afara familiei; controlați „bugetu” copilului dumneavoastră; evitați dramatizarea oricărei probleme, dificultăți, greșeli ale copilului; oferiți copilului dumneavoastră o îndrumare adecvată a preocupărilor; evitați în discuțiile cu copilul discursul moralizator; fumatul, alcoolul pot avea efecte serioase asupra organismului fragil; nu ezitați, crezând că-l feriți de pericole, să îl țineți departe de problematica drogurilor; feriți-vă de inconsecvență în educația copilului dumneavoastră.
Material realizat de: Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea.

Marți, 20 mai, 2014, orele 15.00, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, s-a desfășurat activitatea „Drogurile: închisori ale sufletului”. Activitate organizată de bibliotecarele secțiilor Sala de Lectură și Împrumut Carte Adulți  ale Bibliotecii Județene și Liceul de Arte „Victor Giuleanu”, în parteneriat cu psihologii Octaviana Nițoi și Daniela Predișor
Invitații au fost următorii: părintele Nicolae State-Burluși, dr. Georgiana Țârcomnicu - Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea, psiholog Maria Georgescu - coordonator Centru Județean de Asistență Psihopedagogică Vâlcea.
Psihologul Octaviana Nițoi a prezentat proiectul antidrog „Împreună”-ediția 2014, desfășurat în Vâlcea la Liceul de Arte, sub sloganul „Sunt și rămân independent”, organizat de către Ministerul Educației Naționale și Agenția Națională Antidrog.
După alocuțiunile invitaților, pe tema respectivă, a avut loc și un moment muzical intitulat „Balsam pentru suflet”:
la pian - Sabin Bădescu, clasa a VI-a, câștigător al Concursului Muzical din Franța - 2014, prof. Mihaela Manafu.
la violă - Ruxandra Mosor, clasa a VII-a și Cristina Ionescu, clasa a V-a, prof. Luminița Stancu.
la Vioară - Raluca Bunescu, clasa a II-a, prof. Petrică Sima.
A fost organizată și o expoziție intitulată „Spune nu drogurilor”, realizată de elevi ai Liceului de Arte „Victor Giuleanu” .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu