marți, 2 decembrie 2014

Ziua Națională a României


                                         

 Data de 1 Decembrie este sărbătoarea de suflet a românilor, este cu adânci semnificaţii în istoria poporului român: este ziua în care ne sărbătorim Ziua Naţională şi când ne mândrim cu faptul că suntem români.
Vineri, 28 noiembrie 2014, de la ora 13.00, la Sala de Conferinţe a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul Vâlcea”a avut loc activitatea “Ziua Națională a României”. A fost organizată de bibliotecarele secțiilor Sala de Lectură și Împrumut Carte pentru Adulți. Au participat elevi de la Colegiul Economic, coordonaţi de prof. Ovidiu Tănasie şi Maria Dumitru, consilier educativ, Liceul de Arte “Victor Giuleanu”, coordonaţi de prof. Marian Cristi Stroe, director, Seminarul Teologic “Sfântul Nicolae”, coordonaţi de părintele director Nicolae Proteasa, Şcoala cu clasele I-VIII “Take Ionescu”, coordonaţi prof. Vasile Burduază, director şi prof. Liuba Sazon şi Şcoala cu clasele I-VIII nr. 4, coordonaţi de prof. Cristina Diaconescu şi prof. Emilia Tudoroiu.
 Programul a cuprins: intonarea imnului național „Deșteptă-te române”, prezentarea documentarului „Marea Unire”, 1 Decembrie-semnificații istorice - discurs, prof. Ovidiu Tănasie, recital muzical şi poetic, expoziţie de carte, cuvânt de deschidere - Ioana Pârnuță, bibliotecar. Moderatoare a fost Magdalena Văduva, bibliotecară la secția Împrumut Carte pentru Adulți.


„Marea Unire din 1918 a fost actul energic al națiunii române. Acest act a fost pregătit de întreaga evoluție istorică a poporului român, de îndelungata sa luptă pentru existență, pentru apărarea ființei proprii, pentru a trăi în granițele unuia și aceluiași stat.” Ioan Scurtu
 Album foto online
                            

La mulți ani, România!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu