joi, 12 iunie 2014

Copiii de la Centrul de Plasament nr. 5 din Râmnicu Vâlcea în pelerinaj la mănăstirile vâlcene


    


 
Copiii de la Centrul de Plasament nr. 5 din Râmnicu Vâlcea au beneficiat de un pelerinaj gratuit la mănăstirile Turnu, Cozia și Ostrov, situate pe defileul Oltului, mai sus de stațiunea balneară Călimănești-Căciulata.
Bunul Dumnezeu a îngăduit ca marți, 10 iunie 2014, în cadrul proiectului „Bibliotecarul prietenul copiilor și tinerilor” să putem oferi copiilor de la Centrul de Plasament nr. 5 din Râmnicu Vâlcea o excursie - pelerinaj la Mănăstirile Turnu, Cozia și Ostrov din nordul județului Vâlcea. În realizarea acțiunii s-au implicat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea și Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, Secţiile Sala de Lectură şi Împrumut Carte pentru Adulți şi Secția de Etnografie „Mihai Pop” la inițiativa doamnei bibliotecar Zenovia Zamfir. Copiii au fost însoțiți din partea Centrului de Plasament de domnul Mihai Grebenea iar din partea Bibliotecii de doamnele Marinela Creangă, Maria Jivan și Eli Pearcu.” a spus doamna Zenovia Zamfir, membră a Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea.
La Mănăstirile Cozia şi Turnu, tinerii pelerini şi însoţitorii lor au fost întâmpinaţi şi binecuvântaţi de Părintele Arhim. Vartolomeu Androni, stareţul Mănăstirii Cozia şi Părintele Protos. Ioanichie Trifa, stareţul Mănăstirii Turnu, şi după ce au vizitat sfintele așezăminte monahale au primit în dar iconiţe, cruciuliţe şi pliante cu istoricul mănăstirilor. La Mănăstirea Ostrov, după ce s-au rugat şi s-au închinat la sfintele icoane şi la sfintele moaşte, prin bunăvoința maicii starețe Mariami Tunza copiii au servit masa şi s-au bucurat de frumoasa privelişte oferită de amplasamentul micuţei mănăstiri de maici.
Bucuria tinerilor a fost cu atât mai mare cu cât marea lor majoritate au vizitat pentru prima oară aceste vetre de spiritualitate românească, încărcate de istorie.
Source: 
arhiram.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu