luni, 20 octombrie 2014

Carol I - făuritorul României moderne

Vineri, 10 octombrie, la Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea s-a desfășurat activitatea Carol I - făuritorul României moderne. Această activitate a avut loc cu ocazia împlinirii a 175 de ani de la nașterea lui Carol I și 100 de ani de la moarte, fiind organizată de bibliotecarele de la secțiile Sala de Lectură și Împrumut Carte pentru Adulți.
Programul a fost următorul:
*Film documentar - Carol I, realizat  de prof. Ovidiu Tănase, Colegiul Economic
*Comunicări:
- „O domnie glorioasă - Carol I”, prof. Mihai Moldoveanu
- „Carol I și Județul Vâlcea”, prof. dr. Florin Epure, director Direcția Județeană Pentru Cultură Vâlcea
*Expoziție de carte 
Au participat elevi de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Râmnicu Vâlcea, coordonați de prof. Elena Drăgan, director, Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea, coordonați de prof. Carmen Miroiu, director și prof. Ovidiu Tănase și Colegiul Național de Informatică Matei Basarab Râmnicu Vâlcea, coordonați de prof. Valerică Rașcu, director.

„...Sub domnia sa de 48 de ani, cea mai lungă din istoria țării, România și-a cucerit Independența de stat, a devenit monarhie constituțională și s-au pus bazele consolidării statului român modern. Carol I este considerat de majoritatea istoricilor cel mai mare om de stat al României, căci regimul politic pe care l-a promovat a asigurat dezvoltarea țării noastre pe o linie democratică și demararea unui amplu proces de modernizare a statului. Cei 48 de ani de domnie ai lui Carol I au marcat o etapă de mari progrese a României în plan economic, social, administrativ, politic, cultural.”
                                                     Enciclopedia României

Un comentariu:

  1. Buna,
    Numele meu este Siti Aminah din Indonezia, vă rog să vă sugerez tuturor că ar trebui să fie foarte atenți, deoarece există atât de mulți creditori de împrumuturi false pe internet, dar sunt în continuare cei adevărați ai companiei de împrumuturi false. Am fost înșelat de 4 creditori de împrumuturi diferiți, am pierdut mulți bani pentru că am căutat un împrumut de la compania lor. Aproape am murit în proces, pentru că am fost arestat de oameni pentru că am datori.

    Aproape că am renunțat până când am cerut sfatul unei prietene care m-a prezentat creditorului inițial al împrumutului și al unei companii foarte de încredere care este mama Alicia Radu care mi-a obținut împrumutul de 800 de milioane de rupii Indonezia în mai puțin de 24 de ore, fără nicio presiune și la rata dobânzii scăzută de 2%. Am fost foarte surprins când mi-am verificat contul bancar și am găsit suma împrumutului pe care l-am solicitat fusese transferată în contul meu bancar fără întârziere sau dezamăgire, așa că am promis că voi împărtăși veștile bune, astfel încât oamenii să poată primi un împrumut ușor, fără presiune de la Mama Alicia Radu

    Vreau să ai încredere în mama Alicia Radu din toată inima, pentru că este foarte utilă în viața mea și în viața mea financiară. Trebuie să te socotești foarte norocos să ai ocazia să citești această mărturie astăzi. Așadar, dacă aveți nevoie de vreun împrumut, contactați mama Alicia Radu prin e-mail: (aliciaradu260@gmail.com)
    Puteți, de asemenea, să mă contactați prin e-mailul meu (sitiaminah6749@gmail.com) dacă aveți nevoie de informații despre cum am primit împrumutul meu de la mama Alicia Radu, sunteți foarte liber să mă contactați și vă voi răspunde cu plăcere pentru că puteți ajuta și voi alții după ce ați primit împrumutul.

    RăspundețiȘtergere